Renovatie bitumen dak

Wanneer u een bitumen dakbedekking heeft, is het belangrijk dat u dit goed onderhoudt. Een bitumen dakbedekking houdt het ongeveer vijftien tot vijfentwintig jaar vol. Na verloop van tijd is het verstandig om renovatie hieraan uit te laten voeren. Dit houdt vaak in dat er nieuwe laag aan dakbedekking moet komen. Deze nieuwe dakbedekking kan vaak over de oude laag geplaatst worden. U kunt ook kiezen voor een complete dakrenovatie. Dit vindt plaats wanneer de huidige dakbedekking te zwaar wordt voor de dakconstructie, of bijvoorbeeld wanneer u uw platte dak wilt laten isoleren. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar u kunt ook een ervaren dakdekker inschakelen voor u klus. Zo weet u zeker dat de renovatie goed gaat.

Opties dakrenovatie

Doordat er op een plat dak vrijwel altijd water blijft staan, is de kans op lekkage groot. Wanneer u last heeft van lekkage, is dit vaak nog te repareren. Zoek naar beschadigingen bij de randen van het dak. Het kan ook zijn dat naden zijn losgetrokken. Als het om zulke kleine beschadigingen gaat, kunt u dit vaak zelf nog wel repareren. Soms heeft u geen andere optie dan een complete dakrenovatie. Een renovatie valt zelf uit te voeren, maar wanneer u niet erg handig bent is het verstandiger om een dakdekker in te schakelen. Hij legt gemakkelijk nieuwe bitumen dakbedekking voor u. Deze laag kan over de oude geplaatst worden, maar de oude laag kan ook verwijderd worden om vervolgens een complete nieuw dakbedekking te plaatsen.

renovatie dak

Levensduur

De levensduur van een bitumen dak zit tussen de vijftien en vijfentwintig jaar. Het is afhankelijk van de manier van renoveren hoe lang deze het na de renovatie volhoudt. Wanneer er een nieuwe laag wordt geplaatst zal deze het weer ongeveer vijftien jaar volhouden. Als u last heeft van kleine lekkages en deze repareert, gaat het dak weer een aantal jaren mee. Een dakdekker kan een reparatie en renovatie voor u uitvoeren en geeft u informatie en advies wanneer u deze zelf uit wil voeren.

Prijzen

De prijzen voor de renovatie van een bitumen dak verschillen. Zo hangt het af van de huidige staat van de bitumen dakbedekking. Zijn het kleine beschadigingen die gerepareerd kunnen worden of moet er een nieuwe laag bitumen geplaatst worden? Wordt deze nieuwe laag over de oude laag geplaatst of moet de oude laag eerst verwijderd worden? Kiest u voor isolatie, heeft u dit al of hoeft het dak niet geïsoleerd te worden? Een dakdekker van De Dakspecialist vertelt u meer over de prijzen aan de hand van uw huidige bitumen dak.

dakdekker