Keukendeurtjes vervangen doe-het-zelf


Uw oude keuken als nieuw

Als u een keuken koopt doet u er uiteraard verstandig aan om de deurtjes en frontjes van uw keuken niet modegevoelig te kopen. Het is altijd handiger om voor een tijdloos uiterlijk te gaan, waardoor u minder snel op uw oude keuken uitgekeken zal zijn en u dus minder snel zal moeten gaan vervangen. Een vervanging van een keuken is tenslotte altijd een kostbare aangelegenheid. Toch kunt u met een aantal aanpassingen uw oude keuken weer als nieuw krijgen. Onze aannemers zetten de mogelijkheden op een rijtje.

keukendeurtjes vervangen doe-het-zelf

Vervang alleen de frontjes en deurtjes

Een keuken bestaat uit de basis van de keukenkasten, en daarop zijn altijd losse deurtjes of frontjes naar smaak en keuze gemonteerd. Wanneer u een nieuw uiterlijk wil geven aan uw keuken is het dan ook een gemakkelijke keuze om – als de basis nog goed is – uitsluitend de deuren en de frontjes van uw keuken te vervangen. Bij een aantal merken keukens is de maat van de deurtjes ook merkgebonden, maar doorgaans is deze maat redelijk standaard. u kunt in dat laatste geval bij een keukenrenovatie bedrijf nieuwe deurtjes en frontjes bestellen om uw keuken direct mee op te frissen. In andere gevallen zal u bij de leverancier van uw keuken nieuwe deurtjes moeten bestellen.

Alleen een andere kleur deurtjes

Wanneer u vindt dat uw keukendeurtjes nog niet toe zijn aan vervanging, maar wanneer u wel bent uitgekeken op de kleur ervan is het altijd nog mogelijk dat u de keukendeurtjes gaat schilderen. In dit geval is het altijd aan te raden om te kiezen voor een kleur waarvan u zeker weet dat u er de komende jaren nog niet op bent uitgekeken. Een neutrale kleur is dan wel zo handig. Eventuele krassen en beschadigingen aan uw keukendeurtjes kunt u op deze manier gelijk wegwerken.

Andere deurknoppen

Als u uw keukendeuren op zich nog niet verouderd vindt, maar wel een nieuw uiterlijk aan uw keuken wil geven is het altijd nog een mogelijkheid om niet de deurtjes en frontjes te vervangen, maar om uw keuken te voorzien van andere deurknoppen. Dit lijkt een kleine verandering, maar het geeft uw keuken direct een veel frisser aangezicht.

De snel-klaar oplossing

Wil u in een middag een keuken met een nieuwe look krijgen, dat kan natuurlijk ook. Wanneer u op internet rondkijkt komt u al snel leuke interieurstickers tegen. Deze interieurstickers kunt u op uw keukendeurtjes aanbrengen waardoor uw keuken binnen een dag een heel ander uiterlijk krijgt. Dit is uiteraard geen heel duurzame oplossing, maar voor het oog wel aantrekkelijk.

Voor het vervangen van de keukenkastjes kunt een vakman inschakelen. De timmermannen van Mhout.nl hebben ruime ervaring in keukens en de installatie en reparatie ervan. Via de bovenstaande link komt u direct in contact met het servicecenter van Maarten van Hout.