Optrekkend vocht bestrijden

Veel woningen hebben last van vochtproblemen, wat natuurlijk zo snel mogelijk opgelost moet worden. Een vochtprobleem dat veel bij oudere huizen en bij woningen die verkeerd gebouwd zijn is optrekkend vocht. Optrekkend vocht is water, vaak uit de grond, dat in de muren trekt en zorgt voor problemen. Gelukkig zijn er methodes om dit te bestrijden en op te lossen. Optrekkend vocht begint vaak in de kelder. Daarom is het verstandig om deze regelmatig te controleren op vochtproblemen en om dit te bestrijden. Een vochtbestrijder geeft u informatie en advies over het bestrijden van optrekkend vocht in uw kelder. Daarnaast voert de aannemer  vochtbestrijding ook graag voor u uit.

vochtbestrijding

Vochtproblemen in kelder

Optrekkend vocht in een kelder is een veelvoorkomend probleem. Wanneer u hier last van heeft, kan dit doortrekken naar uw hele woning. Dit kan leiden tot schade aan uw woning en levert een risico voor uw gezondheid op. Er zijn verschillende oorzaken voor dit soort problemen, zoals een woning die verkeerd gebouwd is of te weinig ventilatie. Gelukkig zijn er oplossingen en van vochtbestrijding. Door te zorgen voor een goede manier van vochtbestrijding in de kelder, voorkomt u vochtproblemen in de rest van uw woning. Een vochtbestrijder zorgt ervoor dat uw complete woning vochtvrij wordt en geeft u informatie en advies over het voorkomen van problemen met optrekkend vocht.

Oorzaken vochtproblemen

Er zijn meerdere oorzaken bekend die kunnen leiden tot vochtproblemen. Zo is het bekend dat oude huizen hier veel last van hebben, maar nieuwe woningen worden zeker niet gespaard. Daarnaast kan het voorkomen bij huizen die niet goed gebouwd zijn, waardoor water uit de grond makkelijk in de muren kan trekken. Ook is te weinig ventilatie een reden voor vochtproblemen. Het kan ook zijn dat er een lekkage is geweest, waardoor u vochtproblemen heeft. Optrekkend vocht is vaak de grootste boosdoener van vochtproblemen. Het kan lastig zijn om dit zelf te verhelpen. Daarom is het verstandig om een vochtbestrijder in te schakelen. Vochtbestrijding specialist De Jong uit Eindhoven

dakdekker

Manieren van bestrijding

Er zijn gelukkig meerdere manieren van vochtbestrijding voor bijvoorbeeld de kelder. Denk bijvoorbeeld aan het injecteren van de muren, waarbij kleine gaatjes in de muur geboord worden waarna er een vochtwerend middel in wordt gespoten. Ook kunt u kiezen voor het afdichten van de buitenmuur, wat vaak voor een kelder een lastige klus is. Doordat het een uitdaging is om een kelder vochtvrij te maken en optrekkend vocht te bestrijden, is het verstandig om een ervaren vochtbestrijder in te schakelen. Hij beoordeelt uw situatie en kiest voor uw kelder de beste manier van vochtbestrijding en voert deze werkzaamheden voor u uit tegen lage prijzen.