Schilderwerk

Om uw woning mooi te houden is regelmatig schilderwerk nodig. Goed schilderwerk zorgt ervoor dat uw woning er mooi uitziet en het beschermt oppervlaktes. U kunt bij schilderwerk natuurlijk kiezen voor verschillende kleuren, wat ervoor zorgt dat u uw woning volledig naar uw smaak kunt maken. Schilderwerk is een klus wat u zelf uit kan voeren, maar als u zeker wil weten dat het goed komt, huurt u een schildersbedrijf in. Zij kunnen u advies geven en voeren de klus graag voor u uit. Naast schilderen kan een schildersbedrijf ook ander onderhoud aan uw schilderwerk uitvoeren. Neem daarom contact op met een schildersbedrijf.

schilderwerk

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk is vaak minder snel aan vervanging toe, omdat dit minder last heeft van de weersinvloeden. Natuurlijk hangt het er ook vanaf hoe u het schilderwerk onderhoudt en aan waar het schilderwerk zich bevindt. Gemiddeld is binnenschilderwerk één keer in de zeven jaar toe aan vervanging, maar bijvoorbeeld een trap die geschilderd is zal vaker werk nodig hebben. De meest voorkomende oppervlakken die binnen geschilderd worden zijn het plafond, de muren, trappen, deuren en kozijnen. Een schildersbedrijf schildert voor u en voert eventueel ander onderhoud voor u uit.

Buitenschilderwerk

Schilderwerk buitenshuis heeft vaker onderhoud nodig dan schilderwerk binnenshuis. Dit komt doordat buitenschilderwerk te maken heeft met verschillende weersinvloeden, wat het schilderwerk vaak niet ten goede komt. Voor onderhoud aan buitenschilderwerk kunt u gemiddeld rekening houden met één keer in de vijf jaar. Omdat uw woning aan de buitenkant natuurlijk uw visitekaartje is, is het belangrijk dat dit er goed uitziet. Daarnaast zorgt goed buitenschilderwerk ervoor dat uw woning goed beschermd wordt. Ook dit kunt u zelf onderhouden, maar u kunt ook een schildersbedrijf inschakelen.

Kozijnen en deuren

Kozijnen en deuren moeten zowel binnen als buiten geschilderd worden. Doordat binnenschilderwerk minder vaak nodig is dan buitenschilderwerk is het natuurlijk verschillend wanneer u de binnen- en buitenkant van de kozijnen en deuren onderhoudt. U kunt ervoor kiezen om deze alsnog tegelijk te doen. Wel moet u rekening houden met verschillende verfsoorten. U kunt vaak niet dezelfde verf voor buiten en binnen gebruiken, omdat buitenverf vaak synthetisch is, wat binnen niet gebruikt mag worden. Een schilder kan u hier meer over vertellen.

Schilderwerk onderhouden

Het is belangrijk dat u uw schilderwerk goed onderhoudt, zowel binnen als buiten. Schilderwerk zorgt er namelijk niet alleen voor dat alles er mooi en verzorgd uitziet, het beschermt de oppervlaktes ook. Als u uw schilderwerk goed onderhoudt, zorgt u er ook voor dat het langer goed blijft, waardoor u de levensduur van het schildwerk verlengt. Om het schilderwerk goed te onderhouden maakt u het regelmatig schoon met een vochtige doek, controleert u het schilderwerk en werkt u het eventueel bij. Zorg daarnaast voor goede ventilatie zodat vochtige lucht niet in het binnenschilderwerk blijft hangen.

Contact met Ruverko

Is uw binnen- of buitenschilderwerk aan vervanging toe of wilt u uw deuren en kozijnen laten schilderen? Misschien schildert u liever zelf niet, maar is uw schilderwerk wel aan onderhoud toe. Schakel dan schildersbedrijf Ruverko in. Een schilder voert de klus voor u uit en geeft informatie en advies over de verschillende mogelijkheden op het gebied van schilderen. Doordat een schildersbedrijf kennis heeft van de verschillende verftechnieken en vaak ruime ervaring heeft, kunnen zij u goed voorlichten. Voor zowel binnen- als buitenschilderwerk en het onderhoud hiervan kunt u bij een schildersbedrijf terecht.