Vloerisolatie houdt uw woning comfortabel en warm

Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel en warm huis. Zonder de juiste isolatie komt er vanuit de kruipruimte van het huis namelijk veel kou binnen. Bij isolatiewerkzaamheden wordt de onderkant van de vloer bedekt. Met name bij oudere huizen is er geen vloerisolatie aanwezig. Daardoor kan het in de woning erg koud aanvoelen. Isolatie van de ondervloer is bij dit soort huizen dan ook de ideale oplossing.

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie houdt een woning warm en behaaglijk. Zonder een goede bescherming van de ondervloer neemt de kans op kou en vocht sterk toe. Door de vloer te isoleren wordt het op de juiste manier beschermd. Daarnaast voelt de vloer een stuk warmer aan. Zo heeft u nooit meer last van koude voeten. Het temperatuurverschil tussen een geïsoleerde en niet-geïsoleerde vloer is aanzienlijk, soms wel 5 graden. Bij een niet-geïsoleerde vloer koelt de onderkant van de vloer constant af.

Kosten van de vloerisolatie

Het gebruiken van vloerisolatie bespaart u bovendien veel geld. Door de warmere temperatuur in huis zet u namelijk veel minder snel de kachel aan. De energierekening is aan het einde van de maand dan ook veel minder hoog. Het plaatsen van de vloerinstallatie is zodoende een goede investering. In eerste instantie bent u uiteraard geld kwijt aan het plaatsen van de vloer. De prijs voor het plaatsen van vloerisolatie is onder andere afhankelijk van de grootte van de woning, de vorm isolatie en het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Ook arbeidskosten en de oppervlakte van de woning spelen mee. Ga er vanuit dat u gemiddeld 30 euro per vierkante meter kwijt bent, inclusief 6 procent BTW.

Kies de juiste onderneming

In bijna elke plaats in Nederland zijn wel vloerspecialisten te vinden. Alleen al op het internet staan tientallen ondernemingen. Dit maakt de keuze voor een goed bedrijf er niet makkelijk op. Een tip is om bij diverse bedrijven te informeren naar de mogelijkheden, en om verschillende offertes aan te vragen. Vergelijk vervolgens de mogelijkheden en prijzen met elkaar. De laagste prijs betekent overigens niet altijd de beste kwaliteit. Beoordelingen van eerdere klanten kunnen u wellicht ook helpen bij het maken van de juiste keuze. Zo regelt u uiteindelijk de beste vloerspecialisten tegen een goede prijs. Kijk ook eens op de website van Javo Isolatie. Zij helpen u graag met vloerisolatie.

Vloerisolatie plaatsen is een grote klus

Er zijn verschillende typen isolatie mogelijk. Zo worden er in sommige huizen ook op de bovenvloer isolatie geplaatst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een isolerend ondertapijt. Het plaatsen van vloerisolatie neemt hoe dan ook enkele dagen in beslag. Het is namelijk een grote klus waar veel materialen bij worden gebruikt. Zo zijn er voor het plaatsen van laag onder andere PUR schuim, isolatieplaten en isolatiekussens nodig. Het soort materiaal dat nodig is om te gebruiken hangt af van de grootte van de woning en het soort kruipruimte.